2020-09-10 09:14:22• hírek • Bede Emőke

Még mindig tart a tanszergyűjtő akció

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Noha alig néhány nap múlva elkezdődik a 2020-2021-es tanév, még mindig sok a kérdőjel a tanítás és tanulás megvalósulásának mikéntjéről. Ám egy már most biztos: akár az online térbe, akár az iskolapadba térnek vissza a gyerekek, biztosan szükségük lesz néhány füzetre, ceruzára és tollra.

S annak ellenére, hogy a sokaknak nem okoz gondot a szükséges tanszerek listájával bemenni a legközelebbi bevásárlóközpontba vagy papír- és írószerboltba, sajnos vannak olyan kiszolgáltatott helyzetben levő családok is, akiknél bizony ez nem olyan magától értetődő. Azért, hogy a marginalizált közösségekben élő gyerekek is zökkenőmentesen kezdhessék el a tanévet, a szatmári Segíts te is Egyesület ebben az évben is tanszergyűjtő akciót hirdetett.


Az egyesület ez alkalommal nem kevesebb mint 87 hátrányos helyzetű család tanévkezdését szerette volna megkönnyíteni azáltal, hogy a gyerekeknek biztosítják az ehhez szükséges felszerelésnek legalább egy részét. Ám mint Pop Leila, a Segíts te is vezető megkeresésünkre elárulta, a kezdeményezés sajnos idén közel sem lett olyan eredményes, mint az előző években.


„Nem úgy megy, ahogy terveztük. Kaptunk néhány golyóstollat, ceruzát és pár füzetet, de ez közel sem elegendő ahhoz, hogy minden gyermeken segíteni tudjunk. Egy cég is reagált a felhívásunkra, ám az így szerzett pénzadomány egy részét kénytelenek voltunk élelmiszer-vásárlásra fordítani, hiszen ezeknek a családoknak nem csak tanszerekre, de tartós élelmiszerekre is nagy szükségük van. Ebben a pillanatban esélytelennek tűnik az adománygyűjtés, ugyanis a jelenlegi helyzetben senki sincs könnyű helyzetben, ami teljesen érthető is. Én azonban még mindig reménykedem, hátha sikerül segíteni valamilyen formában az egyesület által pártfogolt családokon” - mondta el a Szatmár.ro-nak Pop Leila.


A Segíts te is továbbra is szívesen fogad minden olyan tanszert, mely szükséges lehet ahhoz, hogy a diákok gond nélkül vághassanak bele az új iskolai évbe. Föl lehet ajánlani például néhány füzetet, írószert, de akár egy tolltartót vagy iskolatáskát is. Ezzel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy a felajánlott tanszereknek nem kell feltétlenül újnak lenniük, viszont mindenképp csak olyan állapotú eszközöket adományozzunk, melyeket még valóban lehet használni, hasznosítani.


Akinek nincs ideje elmenni vásárolni, vagy nem lapulnak otthon olyan megunt táskák, tolltartók, melyeket a gyerekek már nem használnak, akkor az egyesületet a cél elérésében természetesen pénzadománnyal is lehet támogatni. További információkért keresse bátran Pop Leilát, az egyesület vezetőjét. Elérhetősége, illetve a Segíts te is bankszámlaszáma az egyesület ide kattintva elérhető Facebook-oldalán található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: